Päivitetty 6 marraskuun, 2023

Axel Hernborg

Yksi pandemian vaikutuksista on se, että yhä useampi suomalainen on hankkinut koiran, ja toinen vaikutus on se, että monet suomalaiset ovat käyttäneet enemmän aikaa kotimaan luontomatkailuun ja ulkoiluun. Tämä yhdistelmä on johtanut siihen, että nelijalkaisten ystävien määrä on lisääntynyt huomattavasti Suomen vaellusreiteillä. On muutamia asioita, jotka on otettava huomioon, kun otat koiran mukaan vaellukselle. Alla on luettelo tarvitsemistasi tavaroista ja varusteista. Älä pidä tätä täydellisenä pakkausluettelona, vaan tutustu muihin lähteisiin saadaksesi mahdollisimman täydellisen pakkausluettelon.

Pinsetit tai punkinpoistoaine

Välttämätön mukana kuljetettavaksi punkin nopeaa poistamista varten.

Nimikyltti tai kaulapanta, jossa on nimesi ja puhelinnumerosi.

Jos koirasi karkaa, koiran löytäjän on paljon helpompi tavoittaa sinut, jos koirallasi on nimesi ja puhelinnumerosi. Jos koirallasi on mikrosiru kaulassaan, se voidaan myös tunnistaa, mutta se vaatii sirunlukijan, jonka hankkiminen voi kestää jonkin aikaa.

Ensiapupakkaus koirille

Tämä on luultavasti tärkein asia tässä luettelossa. Koirille on nykyään saatavilla todella hyviä ensiapupakkauksia, jotka sisältävät sideharsoja, laastareita, haavapyyhkeitä, teippiä, lämpöpeittoja, punkkienpoistoaineita ja muita välttämättömiä tarvikkeita, joita saatat tarvita hätätilanteessa. Voit ostaa koiran ensiapupakkauksen useista lemmikkieläinkaupoista, kuten Petsteristä. Käytä Petster alennuskoodi saadaksesi erityisen hyvän hinnan.

Vesipullo, jossa on sisäänrakennettu vesiastia

Vesipullo, jossa on sisäänrakennettu vesiastia

Tämä on todella hyödyllistä, jos haluat antaa koirallesi vettä nopeasti. Osta malli, joka voidaan kiinnittää vyöhön tai reppuun.

Kokoontaitettava vesiastia

Toinen vaihtoehto on kokoontaitettava vesiastia, joka vie vain vähän tilaa repussa ja jonka voi ripustaa vyöhön tai reppuun vaelluksen aikana.

Elintarvikkeet ja makeiset

Yritä ottaa mukaan suurin piirtein samaa ruokaa, jota koirasi syö kotona. Koiran herkkuja ja välipaloja on myös hyvä antaa koirallesi, jotta hän saa nopeasti energiaa vaelluksen aikana. Puolitäytteisen vesiastian pohjalle voi myös lisätä todella maukasta herkkua, jotta huonosti vettä juova koira saadaan juomaan vettä.

Koiran kaulapantaan tai valjaisiin kiinnitettävä lamppu tai valaistu kaulapanta

Jos koirasi saa olla ajoittain vapaana paikassa, jossa aiot yöpyä, on hyvä idea varustaa se jonkinlaisella valolla. Muuten rauhallinen koira voi helposti säikähtää jotain tai juosta karkuun. Jos koiralla on jotain valoa, sen löytäminen on paljon helpompaa.

Pieni lapio

Täydellinen väärään paikkaan joutuneen koirankakan peittämiseen.

Kompostoituvat koirapussit

On melko todennäköistä, että reitin varrella on vain vähän jäteastioita. Koiranjätepussien tuomista alueelle on siksi vältettävä, sillä niitä ei missään nimessä saa jättää luontoon. Kompostoituvat koirankakkapussit, jotka voidaan haudata ja jättää hajoamaan luontoon, ovat siksi paljon parempi vaihtoehto.

Koiran kengät

Koiran kengät

Jos vaellat maastossa, jossa on kiviä ja kallioita, harkitse suojakenkien laittamista koirallesi. Loukkaantunut tassu voi olla erittäin kivulias, ja me eläinten ystävät haluamme todella välttää tuskallisen vaelluksen.

Puruluu

Puruluut eivät suinkaan ole kaikkein tärkein asia, joka sinulla ja koirallasi on oltava mukanasi, kun lähdet vaellukselle, mutta jos repussasi on tilaa, ei ole huono ajatus ottaa mukaan puruluut, joista koirasi voi nauttia vaelluspäivän jälkeen.

Koiran makuupussi

Koiran makuupussi

Riippuen säästä ja siitä, kuinka paljon turkkia koirallasi on, koiran makuupussi voi olla harkitsemisen arvoinen vaellukselle. Nykyään on saatavilla useita koirien makuupusseja, jotka tarjoavat koirallesi pehmeämmän pinnan, jonka päällä se voi maata, ja mikä tärkeämpää, ne tarjoavat “peiton”, jonka alla se voi pysyä lämpimänä.

Nesteen korvaus koirille

Vaelluksen aikana voi käydä niin, että koira saa vatsataudin ja ripulin tai oksentelun. Onnettomuus voi tapahtua, jos koirasi on onnistunut upottamaan hampaansa vanhaan eläimen ruhoon tai muuhun epäsopivaan esineeseen polun varrella. Ripulista tai oksentelusta kärsivä koira voi helposti kuivua, mikä voi johtaa hengenvaaralliseen tilaan. Siksi ei ole huono ajatus ottaa mukaan koirille tarkoitettuja nesteytysvalmisteita.

Riisin muodossa oleva ravintoaine

Jos reppuun jää tilaa, kannattaa harkita helposti sulavan ravinnon ottamista mukaan vaellukselle riisipussin muodossa. Vatsavaivoja voi usein lievittää lusikallisella riisiä. Kuivariisi, joka voidaan keittää vedessä, on luultavasti paras vaihtoehto vaellukselle mukaan otettavaksi.

Koiran reppu / pentulaukku

Koiran reppu / pentulaukku

Jos omassa repussasi ei ole tarpeeksi tilaa, koirasi voi helposti auttaa sinua kantamaan osan varusteistasi. Voit ostaa koirareppuja useimmista lemmikkieläinkaupoista.

Tassuvoide

Koiran tassuihin tarkoitettu voide on melkein pakollinen vaelluksella. Käpälät ottavat koville tuntikausia kestäneen vaelluksen jälkeen, ja voit hieroa niihin illalla voidetta, mikä tekee hyvää nelijalkaiselle ystävällesi.

Suojaliivi

Jos tiedät, että retkeilet alueella, jolla tiedetään olevan suuri villisikapopulaatio ja muita eläimiä, jotka saattavat kohdata koiria, voit hankkia koirallesi suojaliivit. Villisian hyökkäyksen riski on hyvin pieni, jos käyttäydyt järkevästi ja pidät koiraasi kytkettynä, mutta jos olet huolissasi ja tiedät, että koirasi on ajoittain vapaana, turvaliivi voi olla hankkimisen arvoinen.